Technogel - Kussens

Baanbrekende innovatie voor meer diepe slaap !

Technogel

Een goede nachtrust maakt van jou een ander mens. Je wordt wakker vol energie en je voelt je de hele dag door positiever. Technogel® is het eerste en enige merk gelmatrassen en -kussens met een dikke laag warmteregulerende gel. Revolutionair en klinisch bewezen dat je er beter door slaapt.

Technogel® naadloos versmolten met traagschuim tot een innovatief, ademend ontwerp in diverse vormen en groottes zodat u de meest comfortabele ondersteuning van hoofd en nek verkrijgt. Dat is pas een cool kussen!

Wat is er zo “cool” aan Technogel?
Dankzij zijn hoge thermische geleiding kan Thermogel uw lichaamstemperatuur op de contactpunten met tot 2°C kan verlagen. Technogel is beter in staat om uw lichaamswarmte en -vocht te transporteren en verspreiden dan schuim, zodat u koel en comfortabel blijft. En er is nog goed nieuws. Volgens wetenschappelijke studies verlaagt een daling van de huidtemperatuur de behoefte aan zuurstof van uw weefsels, wat merkbare voordelen oplevert, precies op de plaats waar de bloedcirculatie slecht is door druk. Slaapcentra overal ter wereld hebben al gewag gemaakt van de relatie tussen temperatuur en een goede slaapefficiëntie. Hoe comfortabeler uw lichaamstemperatuur is, des te dieper u slaapt.

In tegenstelling tot schuim vervormt Technogel zich in de drie richtingen (op/neer, links/recht enz.) en past zich aan uw fysieke structuur aan, waarbij de druk gelijkmatig verdeeld wordt over het volledige contactoppervlak. Dit haalt drukpieken ingrijpend naar beneden, zodat de bloedcirculatie beter verloopt. Intern uitgevoerde tests hebben het verschil in drukverdeling aangetoond tussen een standaardmatras in schuim en een matras die voorzien is met een laag Technogel over dezelfde standaardmatras in schuim. Voelen is geloven!

Een verkwikkende slaap is niet langer een droom. Het is een keuze!

Couple on gel

Waarom Technogel®?

Het zijn warme dagen en uiteraard heeft Technogel® daar een mooi antwoord op.

Voor de duidelijkheid, dit geldt het hele jaar door en niet enkel tijdens de warme dagen. Gedurende de dag is de huidtemperatuur van de perifere lichaamsdelen, zoals armen en benen, lager dan die van de lichaamskern. Hier komt verandering in tijdens de avonduren, dan ontstaat er een lichaamswarmte transfer van de lichaamskern naar de perifere lichaamsdelen. Je lichaamskern koelt hierdoor af. Herken je het gevoel tijdens de herfstavond, dat het precies wat frisjes aanvoelt ondanks een verwarmde kamer? Je lichaam begint zich voor te bereiden op de slaap en start een zekere mate van energiebesparing. Tijdens de eerste slaapfasen van de nacht verdwijnt bijna ieder verschil tussen de temperatuur van de lichaamskern en de huid. Het is volgens onderzoekers zelfs zo dat als dit effect niet optreedt, het inslapen sterk bemoeilijkt wordt. Dit verklaart mogelijk ook waarom mensen met koude handen of voeten vaak moeilijker inslapen. Tijdens de laatste slaapcycli voor het ontwaken is het effect tegenovergesteld en wordt de lichaamskern weer warmer ten opzichte van de perifere lichaamsdelen. Je kan dus enigszins ingrijpen op je slaap met behulp van temperatuur. Het effect van negatieve feedback dat het lichaam gebruikt om homeostase te betrachten, kan je zelf manipuleren. Door bijvoorbeeld een warme douche te nemen voor het slapengaan zal je lichaam reageren door af te koelen. Of je kan, als je koude voeten hebt, best je sokken aanhouden tot je in bed kruipt.

Ook bij de ontwikkeling van slaapcomfort of slaapproducten speelt het temperatuureffect een zeer belangrijke rol. Bijvoorbeeld door toepassingen in matrastijken, dekbedden, hoofdkusses of bedtextiel van zogenaamde ‘smart textiles’ zoals Outlast, Adaptive of Passarelle etc. En door materialen die sterk thermoregulerend werken in te zetten bij het matrasontwerp zoals bij Technogel®. Herhaald klinisch onderzoek door o.a. A. Cicolin, Turijn (2018) en Krauchi et al, Berlijn (2019) toonde aan dat de temperatuurregelende werking van Technogel® impact heeft op de slaap. Ze ontdekten dat het lichaam tot 33% minder tijd nodig had om in te slapen en registreerden in de latere NREM slaapfasen dat er tot 45% meer tijd werd doorgebracht diepe slaap. En dit tijdens de gehele nacht. Ze verklaren deze effecten aan de hand van de temperatuurregelende werking van dit materiaal.

Original deluxe 570

ORIGINAL DELUXE KUSSEN

Het beste wordt nog beter, met een reeks klassieke en ergonomisch gevormde kussens, die ontworpen werd om het ultieme slaapsysteem te vervolledigen. Het resultaat? Een gezondere, vrolijkere en meer geïnspireerde u!

Een goed hoofdkussen is essentieel voor een heerlijke nachtrust. Het ondersteunt je hoofd en nek op een zachte manier en werkt drukverlagend. Het houdt je koel en comfortabel. De dikke laag gepatenteerde gel, die samengesmolten is met traagschuim, helpt om je lichaamswarmte af te voeren en zich geleidelijk aan je vorm aan te passen.

Luxueus, klassiek gevormd kussen met een aangenaam verfrissend comfort, een uitstekende ondersteuning en een veelzijdig profiel. Geschikt voor elke lichaamsvorm en slaaphouding.


The gel

Technogel®: de Gel

Een innovatief materiaal

Denk eens aan iets dat zo uniek en veerkrachtig is dat het u motiveert om uw gebruikelijke denkwijze achterwege te laten en uw routines vanuit een andere ooghoek te bekijken. Vanaf het moment dat u ‘s ochtends opstaat met de zo welgekomen opluchting na een broodnodige nachtrust zorgt Technogel voor een nieuwe ervaring van de dag. Het is meer dan een buitengewone technologie, het is een comfortabelere levenswijze.

  • Drukverlagend
  • Ergonomisch ondersteunend
  • Biocompatibel – niet giftig en gezond
  • Verbeterde ventilatie en temperatuurregeling

Verrassend genoeg wordt Technogel niet harder of slechter na verloop van tijd. Het behoudt zijn elastische en mechanische eigenschappen. Waarom? Dit innoverende materiaal is volledig vrij van vluchtige stoffen. De bestanddelen kunnen niet losbreken of migreren en breken dus niet af. Tests hebben zelfs aangetoond dat Technogel meer dan 300.000 drukcycli kan ondergaan zonder vervorming die zijn prestaties zou kunnen aantasten. Dat is pas een langdurig comfort!

Untitled 1

Ontdek hier de volledige collectie hoofdkussens