Meubelen in hout

ONDERHOUDSTIPS

Massief hout bevat eenzelfde materiaal over de volledige dikte. Een kleurverschil in hout is echter mogelijk doordat niet één boom hetzelfde is als de andere. Uw meubel draagt namelijk de handtekening van de natuur. Elk stuk hout wat voor uw meubel geselecteerd is, is anders van structuur, nerf en kleur. Bij bleek hout vallen deze kenmerken meer op. Scheuren, kleine gaatjes, oneffenheden en/of noesten zijn zulke kenmerken die de echtheid van het hout typeren. Zij geven het meubel juist het karakteristieke en doorleefde uiterlijk wat elk meubel zo uniek maakt.

Wood

ONDERHOUD

Het onderhoud van hout kan eenvoudig met een stofdoek. Regelmatig afstoffen met een droge doek of indien nodig met een licht vochtige doek is al voldoende. In geval van hardnekkige vlekken en kringen volstaat een oplossing van zachte zeep en lauw water. Gebruik nooit was, olie of agressieve schoonmaakmiddelen. Onderhoudsproducten voor de behandeling van hout zijn bij ons verkrijgbaar. Vraag ernaar in de winkel.

ENKELE TIPS

Web icon sunlight

DO

Bescherm uw meubelen tegen direct zonlicht om te vermijden dat de kleur verbleekt.

Web iconscratch

DO

Gebruik onderzetters om krassen of andere beschadigingen aan het houten oppervlak te beperken.

Web icon wipe

DO

Hout is gevoelig voor vocht. Probeer daarom vochtige plekken zo snel mogelijk af te vegen.

Web icon color

DO

Lichtinval heeft invloed op de kleur van uw meubel. Verplaats decoratie en tafelkleedjes regelmatig zodat uw meubel egaal kan bijkleuren.

Web icon humidity

DO

Bij droge lucht gaat het hout krimpen en onstaan er scheurtjes. Plaats een waterbakje om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Web icon hotsurface

DON'T

Plaats nooit warme voorwerpen rechtstreeks op het hout. Dit kan het houten oppervlak beschadigen.

MEER INFORMATIE?

Wenst u meer of specifieke informatie omtrent het onderhoud van uw stoffen meubel. Aarzel niet om uw vraag te stellen.