Eigen aan meubel / tips

Eigen aan meubel

de vermelde afwijking eigen is aan het meubel. Dit kan verschillende oorzaken hebben (zoals het productieproces, eigenheid van de gebruikte materialen, etc.).

Doorzakken van kussens

Het doorzakken van uw kussens is een proces dat anders of sneller kan gebeuren naargelang het gebruik. We raden aan de kussens regelmatig op te kloppen, zodat de vulling zijn volume behoudt. Eveneens kunt u de kussens regelmatig van plaats veranderen om gebruikersslijtage langer te vermijden.

Pillen van stof

Een stof kan steeds in meer of mindere mate pillen. Dit kan een combinatie zijn van wrijving van een kledingstof met de stof van de zetel. We kunnen u als tip meegeven dat u deze steeds kunt verwijderen met een tondeuse. Dit zal geen schade aanbrengen aan uw meubel.

Kernmerken natuurlijke materialen : hout

Scheuren, kleine gaatjes, oneffenheden en/of noesten zijn natuurlijke kenmerken die de echtheid van het hout typeren. Het zijn dus geen materiaalfouten, maar een handtekening die de natuur heeft meegegeven. Ze geven uw meubel een karakteristiek en doorleefd uiterlijk wat het uniek maakt. Wij kunnen u mededelen dat hout een levend product is en voldoende vocht nodig heeft en raden u constante luchtvochtigheid in de kamer waarin uw meubel zich bevindt aan.

Wanneer het meubel wordt blootgesteld aan zonlicht en regen kan het hout een beetje gaan werken en kleine scheurtjes vertonen. Het verkort niet de levensduur maar zorgt wel voor een stoer en robuust karakter van het tuinmeubel. Eventuele scheurtjes hoeft u dan ook niet op te vullen, het meubel blijft net zo sterk als wanneer u hem kocht!

Kernmerken natuurlijke materialen : leder

Leder is afkomstig van koeien en buffels waardoor het een natuurlijk en authentiek karakter heeft en iedere huid is uniek. Leder onderscheidt zich van PU/kunstleder doordat insectenbeten, littekens en huidplooien zichtbaar zijn. Dit hoort bij de charme van het product!