Zacht dekbed

Voel je de koning te rijk onder een heerlijk zacht dekbed

Heb je het in bed pas écht warm met een paar sokken, een pyjama of slaapkleed en onder een laag dekens? Of breekt het zweet je al uit onder het dunste dekbed? Met het juiste dekbed maak je het verschil. Want in de winter wil je het niet te koud hebben, en in de zomer kun je de koelte wel gebruiken. Wij geven alvast wat tips bij een nieuw dekbed kopen!

HOE HERKEN JE EEN GOED.....

... ZOMERDEKBED

Een zomerdekbed laat de warmte zo veel mogelijk door. Zo regel je de temperatuur en slaap je de hele nacht als een roos. Daarom bestaat het ideale zomerdekbed uit 100% katoen.

... DONSDEKEN

Een donsdeken ademt, is zo licht als een veer en voelt ongelooflijk zacht aan. Je vindt ze in 3 versies: light, medium en warm. Welke dikte je ook kiest, je geniet altijd alle voordelen van dons. En je hoeft je nooit zorgen te maken over de juiste temperatuur.

… 4 SEIZOENENDEKBED

Een 4 seizoensdekbed bestaat uit een dunner dekbed voor de zomer en een dikker dekbed voor de lente en de herfst. In de winter slaap je onder allebei. De ideale combinatie om een heel jaar mee te doen.

WELKE SOORTEN DEKBEDDEN ZIJN ER?

Prenuptia blog dekbedden katoen

KATOENEN DEKBED

Katoen heeft 3 grote voordelen: het laat de lucht door, ventileert de warmte en neemt vocht op. Vocht opnemen? Absoluut. Net daarom kun je een katoenen dekbed perfect zelf wassen. Ideaal als je het snel warm hebt of wanneer je veel zweet.

Prenuptia blog dekbedden dons

DONSDEKEN

Dons is zacht en licht en geeft je veel bewegingsvrijheid. Tussen donsveren blijft veel lucht zitten. Daardoor houdt een donsdeken in koude nachten de warmte vast en ventileert het in warme nachten genoeg om je een verkoelend gevoel te geven. Heb je het snel warm of koud? Dan is een donsdeken je ideale dekbed. Onze donsdekens bestaan allemaal uit minstens 90% pure dons. Zo ben je zeker dat er geen vervelende prikkende veren uit je dekbed steken.

Prenuptia blog dekbedden polyester

SYNTHETISCH DEKBED

IN POLYESTER

Polyester is een kunststof. Ben je allergisch voor huisstofmijt of heb je een aandoening van de luchtwegen? Dan is een synthetisch dekbed een absolute aanrader, want polyester is antiallergisch. Een dekbed in polyester houdt de warmte gemiddeld vast. Je kunt het wassen op 60 graden.

Prenuptia blog dekbedden polyester

SYNTHETISCH DEKBED

IN POLYESTER HOLLE VEZEL

Met een dekbed van polyester holle vezels ga je voor 2 extra voordelen. De holle vezels maken je synthetisch dekbed nóg lichter en zorgen dat je naar hartenlust kunt bewegen. Dankzij een siliconen laagje rond de vezels stoot je dekbed water af en kun je het op 90 graden wassen.

1 DEKBED MET IEDER ZIJN VULLING

Heb je het snel warm ’s nachts en is je partner een echte koukleum? Ben je allergisch voor huisstofmijt en ligt je partner elke nacht te baden in het zweet? Kies allebei je eigen dekbed met je favoriete vulling en ideale dikte. En combineer ze tot 1 tweepersoonsdekbed. Zo genieten jullie allebei evenveel van jullie nachtrust. Of kies zelf 2 vullingen en combineer ze tot een 4 seizoenendekbed waar geen enkel ander dekbed aan kan tippen.

Bekijk ook