Hoofdkussen

Op welk hoofdkussen slaap je het best?

Het juiste hoofdkussen geeft je hals en je rug steun. Daarom is het belangrijk dat je de keuze van je kussen op je matras afstemt. Neem dus genoeg tijd om te kiezen: test gewoon uit welk kussen je de zaligste nachtrust bezorgt. Zweet je ’s nachts veel? Dan is een kussen met Coolmax-laag geknipt voor jou. De hoogtechnologische vezels voeren je zweet af en laten het verdampen. Al onze hoofdkussens zijn antibacterieel en blijven elastisch.

Hoe kies je een goed hoofdkussen?

Het belang van een hoofdkussen valt niet te onderschatten. Een slecht kussen doet alle voordelen van een matras en bedbodem teniet. Let erop dat je hoofd en schouders hoger liggen dan de rest van je lichaam. Je nekwervels moeten een rechte lijn vormen. Trap niet in de val van het te dikke hoofdkussen. Je hoofd mag ook niet té hoog liggen tegenover je lichaam.

Prenuptia blog hoofdkussen kiezen resize

Vervang je hoofdkussen om de 5 jaar

Tijdens je slaap schuur je met je huid over je matras en je kussen. De huidschilfers die je verliest, zijn zo klein dat je ze niet ziet. Je matras en je kussen vangen ze op. Na 2 jaar bestaat het gewicht van je kussen voor 10% uit van die dode huidcellen. Die combinatie van huidschilfers en warmte is de ideale omgeving voor huisstofmijten. Hun uitwerpselen veroorzaken allergische reacties zoals rode ogen, hoesten en niezen.

Prenuptia blog hoofdkussens synthetisch

Synthetisch

Een synthetisch hoofdkussen is voor veel mensen perfect. Met de vulling bepaal je zelf hoe dik of hoe dun je je kussen maakt. Je kunt het wassen, en de aangename prijs is mooi meegenomen.

Prenuptia blog hoofdkussens dons

Dons

Een donzen hoofdkussen ligt heel zacht en geeft je een heerlijk knus gevoel. Het is alsof je met je hoofd in een bak met pluimen valt. Dons is licht, gaat lang mee en regelt de temperatuur perfect. Schud je donzen kussen regelmatig op of droog het na een wasbeurt af en toe in een droogkast met tennisballen. Zo blijft het dons lekker los liggen en zacht aanvoelen.

Prenuptia blog hoofdkussens traagschuim

Traagschuim

Een hoofdkussen in traagschuim past zich aan de vorm van je hoofd en nek aan, ondersteunt ze optimaal en verlicht de druk op je spieren. Ziekenhuizen gebruiken niet voor niets traagschuimmatrassen om doorligwonden te vermijden. Omdat het traagschuim warmte aantrekt, krijg je het ook sneller warm. Een traagschuimkussen is niet voor iedereen het beste hoofdkussen. Als je hoofd te zwaar is, kan het te ver doorzakken en je nek belasten. Test het uit in onze winkel.

Prenuptia blog hoofdkussens latex

Latex

In een hoofdkussen in natuurlatex zakken je hoofd en je nek mooi in. Als je opstaat, neemt het automatisch zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Daardoor is natuurlatex een stabiele ondersteuning voor je hoofd. Beweeg je veel in je slaap? Dan is een latex hoofdkussen je beste keuze. Traagschuim heeft altijd even tijd nodig om zich af te stemmen op je nieuwe lighouding.

Prenuptia blog hoofdkussen kinderen

Het beste hoofdkussen voor je kind

Vanaf wanneer geef je je kind een hoofdkussen? Voor de meeste kinderen is dat zodra ze 2 jaar worden. Hou rekening met 3 belangrijke voorwaarden voor een kinderkussen.

1. DOORADEMBAAR
Je kind moet dwars door het kussen heen kunnen ademen. Zo voorkom je verstikkingsgevaar.

2. WASBAAR OP 60 GRADEN
Op 60 graden was je alle bacteriën dood. Daarom moet je de vulling en de hoes apart op 60 graden kunnen wassen. Het is niet alleen hygiënisch, maar ook fris.

3. ANTI-ALLERGISCH
Let erop dat je kinderkussen een antiallergische laag heeft. Zo heeft je kind geen last van huisstofmijt.

Bekijk ook