Lifestyle mattress hugging

Kies de matras die het beste bij je past

Je bent uniek, ook in je slaap. Je slaapt op een andere manier dan je partner of je kinderen. Je kan daarom best een matras kiezen die zich aan de vorm van je lichaam aanpast. Is dat belangrijk? Absoluut, want gemiddeld beweeg je elke nacht 30 keer. Zo zorg je ervoor dat er genoeg bloed door je lichaam stroomt. Met een matras die zich aan je lichaam aanpast, slaap je de hele nacht als een roos.

Prenuptia blog matrassen slaaphouding

HOE HERKEN JE EEN GOEDE MATRAS?

AFGESTEMD OP JE LICHAAM

Een goede matras ondersteunt je lichaam helemaal. Ben je zwaar of lang? Dan heb je een langere of hardere matras nodig dan iemand die klein of licht is. Je matras moet helemaal op je lichaam zijn afgesteld.

VOCHTDOORLATEND

Tijdens je slaap zweet je. Je matras moet daarom genoeg vocht doorlaten. Een goede matras neemt je zweet op en laat het verdampen in de lucht.

MINIMAAL 12 CENTIMETER DIK

De kern van je matras moet minstens 12 centimeter dik zijn.

WASBAAR OP 60 GRADEN

Ben je allergisch aan stof? Zorg dat je de hoes op 60 graden kunt wassen. Want op 60 graden was je alle bacteriën dood.

AANGEPAST AAN JE SLAAPHOUDING

Ben je een rugslaper? Een zijslaper? Een buikslaper? Kies een matras die je slaaphouding het beste ondersteunt. Als zijslaper is het belangrijk dat je wervelkolom op een rechte lijn ligt, als rugslaper moet je matras je schouders en heupen ondersteunen.

1 MATRAS VOOR ELK

De matras die jouw lichaam en gewicht als gegoten zit, is meestal niet de ideale matras voor je partner. Kies in dat geval beter voor 2 eenpersoonsmatrassen. Met een liefdesbrug verdwijnt je arm, been of hoofd niet tussen de matrassen en lig je toch lekker knus tegen elkaar.

VRAAG RAAD AAN ONZE ADVISEURS

Heb je last van je rug? Spreek onze adviseurs aan. Ze luisteren naar je rugklachten en wensen en laten je de matrassen uitproberen die zich het beste aan de vorm van je lichaam aanpassen.

GOED OM TE WETEN
Prenuptia blog matrassen hr waarde

De densiteit en het gewicht van een (koudschuim)matras wordt uitgedrukt in HR. Een te lage HR-waarde zorgt ervoor dat het schuim zacht en minder veerkrachtig is. Algemeen kan je stellen dat hoe hoger de HR-waarde, hoe beter de matras zal zijn.

WELKE SOORTEN MATRASSEN ZIJN ER?

Prenuptia blog matrassen pocketveren

POCKETVERENMATRAS

In een pocketverenmatras zitten ijzeren veren verpakt in ‘pockets’. Hoe meer veren, hoe meer punten je lichaam dragen en hoe meer de druk wordt verdeeld. Pocketverenmatrassen zijn vriendelijk voor je portemonnee en voeren het vocht prima af. De lucht die vrij tussen de veren circuleert, verlucht de matras. Heb je het snel warm of zweet je veel? Dan is dit je ideale matras. Ben je allergisch aan huisstof of andere stoffen? Dan kies je beter een ander soort matras.

Prenuptia blog matrassen latex

LATEXMATRAS

Latex is een heel elastische soort rubber met een hoge veerkracht. Een latexmatras past zich perfect aan je lichaam aan. Ze ondersteunt je rug en schouders optimaal en is de perfecte matras als je een rugslaper bent. Lig je snel te bibberen in je bed? Ook dan is een latexmatras je op het lijf geschreven: latex houdt de warmte goed vast.

Prenuptia blog matrassen traagschuim 0

TRAAGSCHUIMMATRAS

Traagschuim vormt zich langzaam naar je lichaam. Een traagschuimmatras wordt soepel en zacht op de plekken waar je lichaam de matras raakt. Zo voel je je in de matras wegzakken. Heb je last van je rug? Dan is dit je matras, want traagschuim ondersteunt je rug volledig. Het schuim houdt ook de warmte vast. Ideaal als je het snel koud hebt. In een traagschuimmatras zit altijd een verende onderlaag, bijvoorbeeld pocketveren. Anders kun je te ver in je matras wegzakken. Een traagschuimmatras is daardoor zwaarder en ademt ook iets minder.

Prenuptia blog matrassen koudschuim

KOUDSCHUIMMATRAS

Het verschil tussen koudschuim en traagschuim? Koudschuim behoudt zijn veerkracht en blijft altijd stevig aanvoelen. In tegenstelling tot traagschuim vervormt het niet onder invloed van je lichaamswarmte. Daardoor ventileert een koudschuimmatras beter en blijft ze relatief koel. Perfect als je het snel warm hebt.

COMBINEER 2 SOORTEN MATRASSEN

Staat geen enkel type matras je 100% aan? Combineer dan 2 soorten. Ben je gewonnen voor de verluchting van pocketveren en wil je wegzakken in een schuimlaag die zich helemaal aan je lichaam aanpast? Ga dan voor een pocketverenmatras met een toplaag in koudschuim.

Wist je dat ... Traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld door de NASA om tijdens de lancering van een raket de hoge versnellingskrachten op te vangen. Gelukkig kunnen we dankzij deze technologie nu ook heerlijk slapen.

TOPMATRAS

Wil je nog comfortabeler slapen en je matras iets harder of zachter maken? Kies dan voor een dunne topmatras, ook bekend als topper, dekmatras, topdekmatras of oplegmatras. Zo creëer je een luxueus hotelgevoel. Je laat je matras ook langer meegaan en hebt geen last meer van die irritante spleet tussen jouw matras en die van je partner.

Bekijk ook