Henders Hazel City Highboard Castle Antracite 3

Interieurtrends 2022

3 interieurtrends voor het jaar 2022

JOLI 2021 SET08 Wire black smooth sooty 5

1. Hyperlokaal en karakteristiek

Tijdens de pandemie bracht iedereen veel tijd thuis door. Dat we onze onmiddellijke omgeving veel beter hebben leren kennen of herontdekken, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. De drang om lokale merken en ondernemers te steunen was en is nu meer dan ooit zeer aanwezig.
Ook designers laten zich inspireren door materialen en tradities uit eigen streek. Werken met lokale gewassen zoals vlas, stro en gras is typisch voor de "hyperlokale" trend. Bovendien gebruiken ze vaak traditionele technieken om die natuurlijke materialen in een design te verwerken. De combinatie van lokale materialen en tradities zorgt voor karakteristieke ontwerpen die eigenheid geven aan jouw interieur.

Henders Hazel City Highboard Castle Antracite 3

2. Artisanaal en uniek

In plaats van wereldwijde eenheidsworst, hunkeren we naar typerende, unieke producten. Handgemaakte meubels en decoratie met materialen in hun natuurlijke vorm, of gekleurd met natuurlijke pigmenten, zijn zeer populair. Denk daarbij aan natuurlijk eikenhout of rotan. Ook cannage of webbing, een techniek waarbij rotanschil tot een fijn vlechtwerk met gaatjes verweven wordt, past helemaal binnen de artisanale trend.
Daarbij mag er ook een hoekje af zijn. Imperfecties maken duidelijk dat het om handgemaakte producten gaat. Denk ook bijvoorbeeld aan massieve houten tafels met een uniek nerfpatroon en natuurlijke houtnoten of aan leer met een doorleefde patine.

Artisanale trendkleuren

  • zachte steentinten
  • matte zand- en kalksteen
  • ongeglazuurde baksteen
Sfeer1

3. Zuid-Franse Rivièra

Het brocante- en antiekgevoel komt terug in de voorkeur voor nostalgische patronen zoals de klassieke ruit, dikke strepen in warme tinten en bloem- of plantmotieven. Die elementen van brocante en folklore zijn verbonden aan de tradities van een specifieke regio. De trend zal er dus op elk continent anders uit zien. Zo zien we al handgemaakt keramiek uit uiteenlopende lokale tradities.

Rivièra-trendkleuren

  • Zachte nudes, roze en lichtgeel reflecteren de zonnige Zuid-Franse Rivièra-stijl, met warm kleurenpalet dat voor een zomerse sfeer zorgt.
  • Retro-oranje, mosterd en de bruin- en beigetinten ademen de sfeer van brocantemarkten en vintagewinkels.
  • Het alomtegenwoordige geel brengt een nostalgisch gevoel.
  • Natuurlijke combinaties van beige- en zandtinten.

Bekijk ook