Pexels pnw production 8251247

Interieur design trends 2023

Pexels marta dzedyshko 2067638
Designecologist h Whk Vavh EQ unsplash
Jane duursma yx V Dv1h RX Oo unsplash

SAGE GREEN

Steeds meer mensen werken thuis of nemen werken op afstand op in hun routine. Dit betekent dat er behoefte is aan een ruimte in huis die rust en ontspanning biedt. Gelukkig is er een manier om gebieden in uw huis letterlijk af te bakenen zodat ze comfortabeler aanvoelen en u de ruimte krijgt om u af te stemmen na een moeilijke tijd.

Saliegroen is ontworpen om kalmerend te werken, net zoals therapeuten mensen vaak zullen vragen zich een bos voor te stellen of een bosbad te nemen als ze willen dat iemand zich innerlijk ontspant en meer opdringerige gedachten blokkeert. Of het nu gaat om een comfortabele stoel in de hoek van uw woonkamer, een meer ontspannen slaapkamer of een gezellige woonkamer, deze interieurtrend kan een effectieve manier zijn om u onbewust te kalmeren na een stressvolle dag.

Naast groen omvatten de kleurenpaletten in deze stijl klei (met toevoeging van wit en donker oranje), houtskool (wit en zwart) en goud (wit en goud). Een manier om dit verder aan te vullen is het integreren van planten en botanische ontwerpen. De meest voor de hand liggende kamers waar deze specifieke stijl zou passen zijn de serre, maar je kunt het ook verwerken in slaapkamers, woonkamers of keukens om het gewenste rustgevende effect te bereiken.

Voorbeelden van meubels die goed bij dit kleurenschema passen zijn meubels van natuurlijk rotan of rieten meubilair, terwijl accessoires zoals koperen of koperen lichtschakelaars voor een extra contrast kunnen zorgen. Wanneer u de opties om u heen bekijkt, is het de moeite waard om te overwegen welke elementen samen een ruimte vormen die warmte en comfort biedt na een stressvolle dag.

Stephen packwood j RY Pp32 PP So unsplash
Pexels golnar sabzpoush rashidi 3268386
Pexels dxaxoxfz 10461705

DARK ACADEMIA

"Dark academia" verwijst naar een visuele stijl die zowel stemmig als sfeervol moet zijn. De nadruk ligt hier op een ouderwetse uitstraling, niet ongelijk aan een soort ouderwetse studeerkamer of theesalon.

De reden dat deze specifieke interieurtrend als "donker" wordt beschouwd, is dat hij ook inspeelt op het mysterie-element dat bij dit soort studie hoort. De meeste mensen kennen de klassieke whodunit-films waarin een detective alle verdachten in een kamer verzamelt, schilderijen die ogen lijken te hebben die mensen door de kamer volgen en verborgen doorgangen die worden geactiveerd door kaarsen, boeken of het spelen van een bepaalde noot op een gammele piano. Dit wordt weerspiegeld in de ouderwetse meubelkeuzes zoals vintage platenspelers, typemachines, bustes van belangrijke historische figuren of imposant ogende fauteuils.

Om deze look te bereiken zijn er een paar kleurpatronen om mee te werken. Een rijkdom van donkerbruin, lichtbruin en wit. De combinatie van zwart, donkergroen en rood doet denken aan klassiek vinyl. Een suggestieve combinatie van donkerblauw, lichtblauw en geel.

Suhyeon choi ZUS1x Cxo QCA unsplash
Inside weather Uxqlfigh6o E unsplash

MODERNISTISCHE RONDINGEN

Als u eens wat anders wilt dan rechte lijnen in uw huis, dan zijn modernistische rondingen een ideaal alternatief om de dingen te veranderen. Gebogen bogen, afgeronde meubelen en een iets speelsere kijk op het minimalistische designprincipe zorgen voor een stijl die anders is zonder verkeerd op te vallen.

Dit wordt weerspiegeld in de kleurkeuze. Een mix van gedurfd groen, wit en donkergroen of meng roze met wit en een beetje bruin!

Cirkels van kleur toe met een effen achtergrond. Of gebruik een muntkleurenschema met vormen die lijken op bladen en bijna letterlijk een brandpunt vormen voor de gebogen meubels eromheen. Een psychedelische karakter, de mix van kleuren en vormen voegt intriges en persoonlijkheid toe aan de achtergrond van een kamer.

Met gebogen deuropeningen, verzonken planken en vloeiende rondingen rond de buitenmuren is het mogelijk een stijl te creëren die interessante vormen en dimensies toevoegt aan uw huis, waardoor het een unieker gevoel krijgt dan alleen het veranderen van behang en meubilair. Dit is een interieurtrend die een echt funky huis oplevert!

Katja rooke 77 JA Csl A8 G0 unsplash
Pexels pnw production 8251593
Pexels cottonbro studio 7404939

JAPANDI

Zoals de naam al doet vermoeden, is Japandi een fusie van Japanse en Scandinavische ontwerpprincipes. Hierdoor ontstaat een intrigerende mix tussen twee verschillende perspectieven op minimalisme en efficiëntie. Hoewel mensen vaak vertrouwd zijn met het idee achter een meer minimalistische benadering van een woning, willen ze niet per se iets dat aanvoelt als een modelwoning of een trendy kantoorruimte.

Aan de Scandinavische kant heb je koel metaal, rechte lijnen en eenvoudige kleurenschema's, maar er is ook de gezelligheid die gepaard gaat met een verlangen naar warmte in huis (bekend als "hygge"). De Japanse elementen daarentegen bevatten materialen als rotan en bamboe.

Qua kleuren zijn drie gangbare paletvoorbeelden Inner Earth (donker- en lichtbruin met wit), Calm Forest (donker- en lichtgrijs met wit) en Natural Nude (donkergrijs, lichtgrijs, wit met aanvullend donker roodbruin). Het idee is dat de lichte kleuren de kamer een rustig gevoel van ontspanning geven, terwijl enkele extra donkere contrasten voorkomen dat de look te eentonig wordt.

In feite biedt deze trend het voordeel van onderhoudsarm minimalisme met een beetje extra flair en persoonlijkheid. De less is more aanpak betekent dat u nog steeds stijlvolle meubels en kleurcontrasten kunt hebben die opvallen, terwijl een kamer tegelijkertijd niet krap of rommelig aanvoelt.

Pexels max vakhtbovych 7722147
Nathan van egmond rk V Tdp Q1z Sg unsplash
Pexels alex qian 2343468

MICRO LUXE

De Micro Luxury interieurtrend is booming: dankzij een steeds grotere vraag naar glamoureuze interieurs, gecombineerd met een krapper budget. Micro Luxe betekent dat je helemaal in de glamour gaat, maar in een kleine ruimte zoals een poederkamer, een keuken of een kinderkamer. Het kan betekenen dat een hele kamer wordt ingericht of dat alleen de belangrijkste elementen worden aangepakt. Deze mix van investering en verstandige kostenbesparing maakt het de ideale interieurtrend voor 2023.

Een manier om een micro luxe interieurtrend te bereiken is dat je je concentreert op één bepaald element. Dit kan een badkamer met marmereffect, gouden kranen of gouden decoraties betekenen. De aanpak wordt weerspiegeld in kleurenschema's zoals het rijke paars, het geel, donkerpaars en blauw of elegante lichtere wit- en grijstinten.

Natuurlijk kan Micro Luxury ook verwijzen naar de praktische elementen van een kamer die comfortabeler zijn. Dat kan een iets groter bad zijn, geurkaarsen van betere kwaliteit of een bubbelbad voor in de achtertuin. Het kan betekenen dat je een eethoek creëert in de ruimte die je hebt, zodat wanneer je een maaltijd bereidt, het speciaal aanvoelt, of je nu gasten hebt, met een partner bent of alleen. Een beetje rijkdom en verwennerij toevoegen aan je huis kan je dat beetje comfort geven dat zelfs de zwaarste dag een beetje beter doet voelen.

Pexels emre can acer 2079451
Pexels taha samet arslan 10540802
Clark street mercantile v C Gq Gbak Jo unsplash

DUURZAAM

Dit is de grote trend voor 2023. En het is schokkend! Nu mensen overal ter wereld te maken hebben met krappere budgetten, is de belangstelling voor zuinig interieurdesign de booming trend - en dat zal ook in 2023 zo blijven. We zouden allemaal liever hebben dat de tijden niet zo moeilijk waren, maar profiteren van de omstandigheden kan resulteren in verbluffende interieurprojecten. Kringloopwinkels zijn ideaal voor het vinden van ongewone voorwerpen die een beetje vonk en flair aan een huis kunnen toevoegen. Nu de kosten van levensonderhoud stijgen, overwegen meer mensen een aanpak waarmee ze hun eigen stempel kunnen drukken op de inrichting van hun huis zonder dat ze daarvoor de bank hoeven te breken.

Het is ook flexibel, omdat je kunt hakken en veranderen naarmate je meer elementen toevoegt. Met een meer persoonlijke aanpak helpt het dat het kleurenpalet dit ook weerspiegelt. Een mix van wit, licht- en donkergeel, terwijl een donkerder groen, wit en blauw ook in deze stijl terecht komt. Een ander voorbeeld is een combinatie van lichtblauw, wit en roodbruin.

Om verder te pronken met uw kringloopwinkelvondsten. Voeg een element van serene ontspanning toe, perfect voor een lounge of studeerruimte. Voor wie het wat donkerder wil, gebruikt een betonnen tint die een contrast kan vormen met eventuele gekkere meubelkeuzes.

Bekijk ook