Bedbodem

Het belang van een goede bedbodem kiezen

Een matras zonder bedbodem? Dat is als een café zonder bier. Ze kunnen niet zonder elkaar. Want je bedbodem vangt 1/3 van de druk van je matras op. Zelfs als je matras zich helemaal naar je lichaam vormt, verdwijnt dat effect helemaal als je bedbodem niet meegeeft. Opstaan met nek-, schouder- of rugpijn? Die kans wordt dan veel groter. Wil je het zelf uittesten? Leg je matras op de grond. Je voelt meteen het verschil.

WELKE SOORTEN BEDBODEMS ZIJN ER?

Prenuptia blog bedbodems lattenbodem

Lattenbodem

Een lattenbodem bestaat uit verende latten. Hoe meer verende latten, hoe beter een lattenbodem je lichaam ondersteunt. 24 latten is het absolute minimum. Hoe een lattenbodem werkt? De verende latten ondersteunen de verschillende zones van je lichaam. Als de hardheid van elke zone juist is ingesteld, hoeft je matras alleen nog de druk van je lichaam weg te nemen. Nog een pluspunt? Dankzij de openingen tussen de verende latten wordt de onderkant van je matras genoeg geventileerd. Dat verkleint de kans op schimmelvorming.

Prenuptia blog bedbodems schotelbodem

Schotelbodem

Een schotelbodem is een bedbodem met onbuigzame latten waarop schotels zijn gemonteerd. De schotels veren mee met je lichaam en kunnen los van elkaar alle kanten op bewegen. De meeste schotels kun je zo hard of zo zacht instellen als je zelf wilt. Een schotelbodem past zich zo perfect aan je lichaam en je bewegingen aan, nog meer dan een lattenbodem. Het is niet voor niets dat de schotelbodem de laatste jaren populair is geworden.

Boxspring

Een boxspring kun je het best vergelijken met een matras op poten. In de box zitten veren die je lichaam steun geven. De verende box zorgt er samen met de verende matras voor dat je comfortabel slaapt. Dankzij de plaatsing van de veren in de box wordt je matras optimaal geventileerd. Met een boxspring kies je trouwens voor duurzaamheid: je hoeft hem pas na 20 tot 25 jaar te vervangen.

Elektrisch verstelbare bodem

Een elektrische lattenbodem? Een elektrische boxspring? Een elektrisch verstelbare schotelbodem? Een elektrisch verstelbare bedbodem belast je lichaam minder en geeft je meer gemak en comfort. Dankzij de handige afstandsbediening stel je je bedbodem in de perfecte positie in om comfortabel te lezen of tv te kijken en zonder moeite in en uit je bed te stappen.

Bekijk ook